Har du også en have, der godt kunne trænge til en overhaling? Det behøver hverken være svært eller dyrt at gøre det selv. Man kan finde tips og tricks til mange gør det selv projekter på nettet disse dage, så det er bare med at komme i gang med at søge inspiration. Der er mange muligheder, så det er en god idé at overveje, hvad man godt kunne tænke sig, inden man går i gang med de helt store projekter.

Start med at fjerne ukrudt

Hvis haven ikke har set en kærlig hånd i meget lang tid, er det ofte en god idé at starte med at fjerne ukrudt. Det er svært at skabe sig et overblik over, hvad man har at gøre med, hvis hele haven er dækket af høje ukrudtsplanter. Derfor vil det ofte være at foretrække at gøre det som noget af det første.

Det kan virke som et lidt uoverskueligt projekt, hvis hele haven er et stort ukrudtsbed, men der er ikke grund til frygt. Når man hiver ukrudt op, behøver man ikke tænke så meget. Det hele skal bare hives op, og man kan hurtigt se, hvor langt man er nået. Det giver en ret tilfredsstillende følelse.

Træflis, græs og fliser kræver ikke meget vedligehold

Er man typen, der bare gerne vil have en have, der er nem at passe, skal man måske overveje at anlægge græsplæne eller lave et område med træflis eller fliser. Hvis man synes, det bliver for kedeligt at have en af disse ting i hele haven, kan man også lave en kombination af disse tre.

Disse tre ting er alle nogle, der ikke kræver en masse vedligehold, når de først er lavet – så længe man laver dem ordentligt.

Ønsker man at anlægge en græsplæne, skal man overveje, hvor hurtigt man har behov for, at det ligner en græsplæne. Skal det ligne en græsplæne hurtigt, bør man overveje rullegræs. I dette tilfælde er det værd at undersøge, hvor man kan købe det billigste rullegræs.

Pep haven op med blomster

Hvis man ikke har noget imod at gå og luge ukrudt af og til, kan man også kaste sig ud i et lidt mere krævende projekt. Det kan f.eks. være blomsterbede eller frugttræer. Blomsterbede kræver som regel, at man regelmæssigt fjerner ukrudt, hvis de skal være pæne. Til gengæld pynter de ofte også mere i haven end f.eks. træflis, og måske kan man også tage blomster ind.

Uanset, hvad man vælger at gøre med sin have, er det en god idé at forberede sig, inden man går i gang med en hel masse. Det er f.eks. godt at have et nogenlunde overblik over, hvordan det færdige resultat skal se ud, inden man får gjort noget forkert. Derudover er det også en god idé at undersøge, hvor man kan finde de billigste materialer til sit projekt. Når man når til at skulle finde billige materialer, kan man læse mere her og finde de bedste tilbud på diverse materialer.