I vores verden er der ikke meget der er gratis. Det hele handler om hvad ting koster og hvor mange penge du tjener.

Selvom man siger at du ikke bliver lykkelig af penge, ja så er der nok mange der vil mene at den påstand ikke passer.

Selvom du måske tænker at det er umuligt at få noget som helst gratis, så er det faktisk ikke sådan det hænger sammen.

Der findes flere måder hvorpå du kan få rigtig fine og brugbare ting helt gratis, hvis du lige ved hvor du skal kigge. Her kan du læse om alt fra babyting til haveplanter.

Hvorfor giver nogen mennesker noget væk helt gratis?

Der kan være mange grunde til at ting gives væk gratis. Måske har afsenderen møbler eller andre ting i deres hjem som de egentlig bare ville smide på genbrugspladsen, men vælger i stedet at give det væk gratis og glæde nogle andre. Husk på at nogens affald kan være en andens guld.

Nogle giver også ting væk gratis pga. ren godhed. Måske tænker de at nogen har mere brug for det end de selv har. Hvert år samles der eksempelvis handsker, halstørklæder, jakker og tæpper ind, som gives til hjemløse.

Når babyen kommer

Som kommende forældre kan man med fordel spørge sig rundt omkring i venneflokken og i resten af familien, for det er med stor sandsynlighed at noget ligger inde med babytøj og legetøj som de gerne vil give væk.

Det kan være dyrt at få et lille barn, så derfor er det en stor fordel at spare penge på ting som tøj til babyen, pusleborde, legetøj osv.

Hvor finder jeg gratis ting?

Der er mange steder hvor folk giver deres ting væk gratis. På DBA er der sider der er dedikeret netop til dette. Det samme gør sig gældende på sider som Gul og Gratis og Facebook.

Med en hurtig søgning på google finder du hurtigt hjemmesider hvor de kan finde alverdens ting og sager, ganske gratis.

Vareprøver og gratis produkter

Mange virksomheder sender også gerne gratis vareprøver ud, som en form for reklame. Du kan finde flere sider hvor du finder en samling af de vareprøver og ydelser du kan få gratis.

Dette kræver også blot et hurtigt tjek på din søgemaskine, og herefter vil du finde en masse forskellige vareprøver som du kan få tilsendt. Du skal dog som oftest betale noget i forsendelse.

Gratisting til haven

Hvis du er ude på at gøre din have mere spændende med blomster og buske, kan du også finde gratis ting her. Der er mange der giver rødder og blomsterspirer væk gratis hvis de har været i haven og ryddet op.

Dette kan være en flot hasselbusk. Og måske en dag når din hasselbusk har bredt sig og du skal rydde op i den, kan det være at det er din tur til at give lidt væk af din hasselbusk, og gøre andre mennesker glade.