Der er intet som at modtage en dejlig gave. Specielt når gaven kommer ud af det blå og helt uden grund. Det er netop til dette formål gratis gaver egner sig bedst. I dette indlæg for du inspiration til gratis gaver.

Skal du til fødselsdag, bryllup, konfirmation eller har du brug for en gave til en lignende anledning, så slipper du næppe afsted med at komme med en gratis gave. Du kan finde ideer til gode gaver til den slags anledninger her.

7 ideer til gratis gaver?

Gratis gaver sparer dig penge, men gør modtageren gladVil du gerne give en person du holder af en gratis gave, så er der mange måder du kan gøre det på. Det er tanken der tæller, og når gaven leveres betyder det ikke så meget om gaven har været gratis, hvis det blot er en gestus du har lyst til at overlevere til modtageren.

Her får du 7 ideer til gode gratis gaver:

  1. Blomster – Det er dyrt at købe blomster, men du kan sagtens selv lave en flot buket blomster af grene og blomster du finder i haven, i skoven, i vejkanten eller måske hos naboen (hvis du spørger pænt). På den måde kan du samle en flot og helt gratis buket blomster til en person du holder af. Blomster kan desuden gives til mange forskellige anledninger. F.eks. som barselsgave og studentergave.
  2. Hjemmelavede lækkerier – De fleste mennesker elsker en overraskelse med noget spiseligt. Det kan være noget til den søde tand, f.eks. et glas hjemmelavet marmelade, kage, friskbagte boller, men det kan også være et solidt måltid mad – fx modtagerens livret. Kun fantasien og dine evner i køkkenet sætter grænserne.
  3. Klippekort – Lav et klippekort til gavemodtageren med 5 klip på fx massage, børnepasning, rengøring, bilvask eller noget helt andet. Der er mange muligheder. Tænk her på hvad modtageren vil elske at slippe for på en mindre god dag og skriv dette på klippekortet.
  4. Initiativ til samvær – Inviter på gå- eller cykeltur i det blå, og pak en lille kurv med snacks til vejen. Det kan også være en tur til stranden, en gåtur i skoven eller en anden type miniudflugt. Nøgleordet er samvær.
  5. Hjælp – Tilbyd din hjælp til havearbejde, børnepasning, rengøring, vasketøj eller andre af de gøremål der skal gentages dag efter dag, uge efter uge, året rundt.
  6. Friaften – Tilbyd gavemodtageren en friaften hvor han eller hun kan foretage noget efter eget ønske, helt uden forpligtelser i form af daglige gøremål, børn og aftensmad.
  7. Gør det selv tjeneste – Reparer den gamle cykel, haveskuret, drivhuset, sæt et gammel møbel i stand eller gør modtageren glad ved at færdiggøre et gør det slev projekt han eller hun har talt om i længe.

Hvorfor give en gratis gave?

Hvis du leder efter en god overraskelse som du vil bruge til at forkæle en person du holder af, så er gratis gaver et stort hit, da du kan gøre modtageren glad. Hvis du har gjort dig umage med overraskelsen eller gaven, så gør du med garanti modtageren ekstra glad.

Den reaktion du får fra modtageren, som uden tvivl vil blive positiv, gør at han eller hun vil elske dig endnu mere og du får som giver også meget ud af at gøre et andet menneske oprigtigt glad. Det smitter af og giver jer begge et godt glædesboost til resten af dagen. Ja måske endda hele ugen eller måneden.

Det skader altid at gøre andre mennesker glade. Og det behøver ikke at koste noget.

Hvornår må du give en gratis gave?

Så længe du nøjes med at give gratis gaver som en overraskelse eller som gaver som afleveres helt uden grund, så kan du altid slippe afsted med det. Faktisk er det noget du kan gøre når som helst og over for hvem som helst. Det vil med garanti blive modtaget med stor glæde!

Er du inviteret til fest, hvor en bestemt anledning skal fejres, så kan du ikke slippe afsted med at komme med en gratis gave. Det betyder ikke at du ikke kan være kreativ med fødselsdagsgaven – f.eks. ved at lave en flot indpakning eller en special overlevering af gaven og lignende.

Hvis du alligevel beslutter dig for at købe en god gave, så kan du finde mange fine gaveideer her.