Det er et begreb som kan betyde flere forskellige ting, og det kan bruges i forskellige sammenhæng. Dog er det som regel noget, som bliver opfattet i en positiv forbindelse, eftersom, at det som regel betyder, at det ikke koster noget.

Det kan både bruges i forbindelse med genstande, som man kan få gratis, og i forbindelse med events eller oplevelser, hvor man også kan sige, at det kan være gratis. Generelt er der meget som faktisk er gratis, eller næsten gratis. Det er dog ikke altid, at man tænker over det, eller lige overvejer, hvad det egentlig er, som man får helt gratis.

Hvorfor gives ting væk gratis?

Grunde kan der være mange af, men hvis der er tale om genstande som legetøj eller tøj, så er det som regel fordi, at man ikke længere har brug for det. Nogle giver deres ting væk gratis, da de tænker det kan være til nytte eller hjælp for andre. Derfor er der altså mange som gør det, bare for at gøre en god gerning og hjælpe andre.

Det kan også være for at hjælpe sig selv, da man tit kan sidde med mange genstande, som blot ender med at fylde i huset. Derfor hjælper man sig selv, samtidig med, at man slipper for at skulle afskaffe det. Noget som er godt ved at give ting gratis væk er, at det holder genstandene i omløb, som så er godt for miljøet, og så er det også noget som hjælper pengepungen.

Hvor skal jeg søge efter gratis ting?

Der findes hjemmesider, hvor det er muligt enten at finde eller bortgive gratis ting. Først og fremmest er der DBA, hvor der er rigtig mange genstande som både koster penge, men også nogle som er gratis. Lidt det samme gør sige gældende på hjemmesiden som hedder Guloggratis, hvor det i grove træk er det samme som DBA.

Gratis events

Det er noget som mange tager for givet, eller også tænker de ikke over det. Men arrangementer og events, hvor indgangen er gratis, jamen det er jo en foræring. Der er flere events hvor det er, at man kan komme ind gratis, og nogle steder findes der også gratis mad og eller drikke. Det koster altså ingenting at møde op, og det er blevet mere populært at afholde sådanne arrangementer.

Især jubilæums og åbent hus er events, hvor det er gratis at møde op, samtidig med at man som regel kan få noget til maven eller til ganen.

Gratis ydelser på nettet

På nettet kan man også blive forkælet i nogle situationer. Man kan sommetider få nogle ugers gratis abonnement på streamingtjenester eller lignende, hvilket kan være et smart lille trick til at få adgang til noget gratis underholdning.