Der findes mange gode grunde til at spare penge. Uanset om man har mange penge eller få penge er det altid en god idé at leve uden at fråse af dem. I Danmark er der rigtig mange unge studerende, som nærmest lever for at spare penge.

Gratis på den gode måde

Der findes mange gode måder at spare penge på. En af dem er at købe ting brugt eller benytte sig af alle de gode muligheder der er for at få ting gratis. Der er nemlig kommet en rigtig god kultur i Danmark for at give ting bort, som man ikke længere bruger, frem for bare at smide dem på lossepladsen.

Dette er både godt for klimaet, fordi det er et skridt på vejen til at der ikke bliver produceret så meget nyt og dermed brugt af jordens resurser, men det er også en rigtig god ting for pengepungen og forholdet mellem os mennesker.

Der findes eksempelvis facebookgrupper i mange byer, hvor folk lægger billeder op af deres storskrald og opfordrer andre folk til at komme og hente det, inden skraldebilerne tager det med på lossepladsen.

Spar på elektriciteten

Noget af det, som vi mennesker bare har brug for uanset hvem man er og hvor man er i livet, er elektricitet. Derfor er det smart at sætte sig ind i, hvordan man kan spare på elektriciteten bedst muligt. 

Et af de helt gode tips er at tørre sit tøj på tørrestativer frem for i tørretumbleren. Af alle de energislugende maskiner i hjemmet er tørretumbleren den værste.

Den bruger enorme mængder elektricitet på at udføre en opgave, der lige så vel kunne blive udført af et godt gammeldags tørrestativ. Derfor er det altså en af de mest oplagte og nemme måder at spare en hel masse el på.

Et andet tip er at slukke for lyset, når man forlader et rum. Dette siger på en måde sig selv, men ikke desto mindre er der rigtig mange, der glemmer det.

Det er fuldstændig nyttesløs energi der går til at oplyse et rum, som ingen mennesker befinder sig i. Så sluk lyset og gør din pengepung, din jordklode og din samvittighed en tjeneste.

Tag dig tid

Vi lever i en meget travl verden. Alle har travlt. Hele tiden. Altid er der noget, der skal gøres et eller andet sted. Og derfor fylder vi tit vores hoveder med os selv og alt det, vi skal.

Men hvis man for en gangs skyld prøver at skrue lidt ned for tempoet og tage sig tid, vil man opdage, at det faktisk kan skabe en mere mindful form for måde at leve på.

For eksempel hvis man tager sig tid til at hænge sit tøj op på et tørrestativ eller tid til at slukke for den stikkontakt, når man forlader et rum.